20161110-_MG_9607-2

Praktijk Angel Eyes Wijchen Essentie Begeleider Maloesjka Mombarg
Opleidingen - Workshops - Meditatie - Chakra Dance - Shiatsu - Spirituele Reizen - Behandelingen - Consulten

CIMG0325Wat is meditatie?

Door het concentreren op de ademhaling kom je in een ander bewustzijnsniveau, wat bijvoorbeeld ook gebeurt als je gaat slapen.
Het ademhalingssysteem is de brug tussen lichaam en geest.

Er zijn verschillende meditatie- vormen zoals visualisatie, het zingen van mantra’s (Heilige klanken) en het leeg maken (loslaten) van gedachten. Mediteren kun je liggend, staand, zittend of lopend in stilte, met muziek, met klanken en/of eigen stemgebruik. Je kunt bijvoorbeeld mediteren op je chakra’s, op aarde energie (gronden/wortelen) of op Goddelijke energie/licht. Maar je kunt ook mediteren op oplossingen voor (lichamelijke/geestelijke) probleem of situatie, noem maar op “the sky is the limit” is hier een toepasselijke uitspraak.

Tijdens een visualisatie wordt je geleid wat het vormen van innerlijke beelden bevorderd. De wijze waarop die beelden verschijnen zoals kleur en vorm enz, vertellen weer heel veel over jou persoonlijk. Want als ik aan jullie vraag; denk aan een boom, dan zal die boom voor iedereen anders zijn.
Meditatie echter heeft niet perse iets met beeldvorming te maken.

Door meditatie kun je contact maken met je Ziel het Goddelijke in ons. Doordat we ons gaan verbinden met ons Hogere Zelf kan er een heldere innerlijke communicatie in jezelf gaan plaatsvinden, waardoor we ons beter kunnen verbinden met de mensen en wereld om ons heen. Heel wat verbindingen tussen mensen lopen spaak doordat we te weinig of vaak ook geen, verbinding is met ons “Hogere Zelf”. Dit hoeven we ons zelf niet te verwijten want schuldgevoelens zitten onze groei (op welk gebied dan ook) in de weg. We worden er gewoonweg niet op gewezen in deze maatschappij, we leren dit niet.

Door te mediteren ga je steviger in jezelf zitten, leer je jezelf beter kennen, je gaat je beter voelen en daardoor weten wie je bent en wat je wilt. Met als gevolg dat we betere keuzen gaan maken in ons leven, die ons brengen waar we zijn moeten, je gaat meer in het Nu leven. Door af te stemmen op de Bron van Liefde en helende Kracht vindt er healing plaats op emotioneel en lichamelijk vlak.

We zijn allemaal geboren met een doel oftewel droom. Ook al is die nu nog niet zichtbaar (of ver weg), hij is er wel. Door jezelf te verbinden met je Ziel komt er een informatie stroom op gang. Dit is het ontstaan van het Innerlijk Weten. Het denken met ons hart is een erg belangrijke factor in onze innerlijke ontwikkeling.

Meditatie is iets wat je kunt leren, maar wat je wel dient te onderhouden. Want het contact met jezelf kun je weer verliezen, waardoor de onrust en chaos kan toenemen. Je bent het waard om tijd te nemen voor jezelf en dit hoeft echt geen uren per dag te zijn, want dat is niet reeel.
Mediteer het liefst elke dag, al is het maar 5 minuten. En probeer daarna de tijdsduur te verlengen. Als je verder bent en het mediteren gaat steeds beter, adviseer ik je om altijd, al is het minimaal 5 minuten in stilte te zijn en als je daarna verder wilt mediteren kun je er een muziekje bij op zetten (of andersom).  In stilte zijn is het belangrijkste onderdeel van meditatie!

Ik moet altijd vreselijk lachen als mensen zeggen, “wordt je van meditatie niet zweverig”? Nu je weet dat je door meditatie jezelf echt gaat verbinden, kun je beginnen te snappen wie hier nu de zwevers zijn!