20161110-_MG_9607-2

Praktijk Angel Eyes Wijchen Essentie Begeleider Maloesjka Mombarg
Opleidingen - Workshops - Meditatie - Chakra Dance - Shiatsu - Spirituele Reizen - Behandelingen - Consulten

Wat is een aura?

Aura betekent letterlijk ‘briesje’ in het Grieks.
Een aura is een biomagnetische mantel (energieveld oftewel het etherisch lichaam) om je lichaam en vormt een beschermende zone om je lijf van een halve meter tot een meter en bevat helende energie. Elk levend wezen heeft een biomagnetisch veld/mantel. Dit veld bevat persoonlijke informatie over je lichamelijke, geestelijke, emotionele en spirituele condities. Aangezien dat onze condities nooit hetzelfde zijn veranderd daarmee ook je aura van sterkte, grootte en kleur(en).
De aura wordt ook wel de spiegel van ons lichaam, geest en ziel genoemd. De aura is als een energiecocon om ons lichaam en bestaat uit diverse energie trillingen, licht en kleuren die wij ontvangen en uitstralen. De rechter kant is wat wij zelf uitstralen en de linker kant is wat wij aan energie ontvangen. Onze aura is een tussenstation tussen kosmos en het lichaam. Deze kosmische energie (trillingen, licht en kleuren) worden aangetrokken door de chakra’s. De chakra’s staan via een energienetwerk in verbinding met ons aura (en/of andersom). Dat energienetwerk noemt men in de acupunctuur meridianen, deze zijn met de hedendaagse meetapparatuur goed te lokaliseren. In oud Indiase termen (uit Heilige Vedische Geschriften) worden de meridianen, nadi’s genoemd. En de kosmische energie, ook wel de levensenergie wordt prana genoemd. Prana zit in onze zuurstof en in de aarde. Prana is zichtbaar, vooral in de vroege ochtend, dan is de hoeveelheid prana het hoogst. Prana is belangrijk voor ons welzijn. Daarom is op zijn tijd ook echt frisse lucht nodig. Vaak voelen mensen zich door airco’s toch minder happy of worden er zelfs ziek van, de verklaring is dat dit soort luchtsystemen de prana hoeveelheid verminderd.
Door het activeren van de chakra’s wordt je aura versterkt.

 

Wat zijn Chakra’s?

Het woord chakra betekend letterlijk wiel, schijf, rad of werveling. Elke chakra trekt zijn eigen type energie aan en is een waar krachtcentrum. De verschillende chakra’s staan weer in verbinding met onze organen. Elke chakra heeft invloed op voor die chakra specifieke organen, bloedsomloop, emoties, denken en al onze geestelijke processen.
Elke chakra is weer verbonden met een bepaalde kleur, klank, element en symbolen om inzicht en contact te krijgen met de chakra specifieke trillingen.
Er zijn 7 hoofd chakra’s, maar er zijn er nog veel meer. Bijvoorbeeld in je voeten en handen.
Chakra’s kunnen door allerlei omstandigheden (trauma’s, invloeden van buiten af, geestelijke processen en lichamelijke ongemakken) slecht of minder optimaal functioneren. Dit heeft vervolgens invloed op je hele chakra  systeem en is dan ook weer af te lezen in je aura.